تیتر «خداحافظ ابوتراب» با تصویری از ابوتراب فیضی که روز شنبه 19 خرداد به دیار حق شتافت، روی جلد این شماره از هفته نامه آتیه نو نشسته است. این هفته نامه در نگاهی به زندگی و شش دهه مبارزه صنفی فیضی از قول آن مرحوم نوشته است که «تنها آرزویم سه جانبه گرایی در تامین اجتماعی است». این هفته نامه همچنین بخشی از گفت و گو با ابوتراب فیضی که سه سال قبل انجام شده است را بازنشر داده است. آتیه نو به نقل از فیضی نوشته است: «من در خانوادهای بیبضاعت به دنیا آمدم. آن زمان پدرم کشاورز بود، ولی من هرگز او را ندیدم. در 17- 18سالگی همراه برادرم به تهران آمدم تا بتوانیم از فلاکت و بیکاری نجات پیدا کنیم. درمدرسه شبانه دیپلم گرفتم و اینقدر میتوانستم مستقیم بروم دانشگاه، اما باید روزها کار میکردم. همان زمان پس از یکی، دو سال کار در شرکت توسعه صنایع بهشهر، نماینده سههزار کارگر این شرکت شدم. آن سالها سازمانهای کارگری، بسیار قوی بودند و من با حضور در جلسات سازمانهای کارگری از بسیاری امور مطلع شدم. همان زمان یکی، دو بار پیشنهاد نامزدی نمایندگی مجلس به من داده شد که قبول نکردم، چون آن زمان ماهیانه 12هزار تومان درآمد داشتم در حالی که در مجلس حقوق نمایندگان هشتهزار تومان بود. کارگران امروز وضعیت متفاوتی از گذشته دارند و به نظرم در درجه اول فرهنگ اجتماع است که بر سطح معیشت و رفاه کارگران اثر میگذارد.»
گلوگاه ضمانتها
« گلوگاه ضمانتها» عنوان یکی از گزارش های این شماره هفته نامه آتیه نو است. گزارشی درباره کاراکارت. به نوشته این هفته نامه، 9سال بعد از مصوبه شورایعالی اشتغال و دو سال بعد از آخرین اظهارنظرها درباره اختصاص کارتهای اعتباری خرید به کارگران، موضوع دوباره به جریان افتاده است. علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاهاجتماعی اخیرا گفته این وزارتخانه بهدنبال روشی برای تضمین بازپرداخت تسهیلات پرداختی به کارگران است تا بدون ضمانتنامه بانکی، کارتهای اعتباری در اختیار آنها قرار داده شود و مبلغ اقساط نیز از حقوق ماهیانهشان کسر شود. مشکلی که حالا بعد از این همه سال نهتنها حلنشده باقی مانده، بلکه به دلیل برخی ناهماهنگیها و وجود موانع اجرایی، عملا راه به جایی نبرده و برعکس بازنشستگان و کارمندان دولت، کارگران نصیبی از آن نبردهاند. اما ریشه مشکل کجاست و چرا بعد از این همه سال، 13میلیون کارگر هنوز نتوانستهاند از پیچوخم سازوکارهای ضمانتی عبور کنند؟ آیا این طرح آنطور که بانیان آن میگویند نقشی در ترمیم قدرت خرید کارگران و دیگر اعضای جامعه هدف دارد؟
مرخصی بارداری شامل عیدی و سنوات میشود؟
در این شماره از آتیه نو محمد حاجی بابایی، کارشناس تامین اجتماعی به سوال های درباره مرخصی زایمان پاسخ گفته است. به نوشته حاجی بابایی، در مواردی که در طول دوره بارداری مادر به بیماری یا عوارضی مبتلا شود که سلامتی مادر یا جنین وی را تهدید کند در اینصورت با تایید شورای پزشکی سازمان تامیناجتماعی میتواند قبل از تاریخ زایمان، مدتی را بهعنوان غرامت دستمزد استفاده کند که تعیین میزان آن با تجویز پزشک متخصص زنان و زایمان و تایید شورای مذکور خواهد بود. البته با توجه به وضعیت جسمی مادر، ممکن است در شورای پزشکی، کل یا مدتی از دوره استراحت پزشکی بهعنوان غرامت دستمزد ایام بیماری بدون کسر از مدت مرخصی زایمان پذیرفته شود یا کل یا مدتی از دوره استراحت پزشکی (حداکثر سهماه قبل از زایمان) جزء مرخصی زایمان در نظر گرفته شود.
عنوان برخی دیگر از مطالب شماره 155 هفته نامه آتیه نو
کاهش شرایط بحرانی تولیدکنندگان با بخشودگی جرائم بیمهای
قانون تامین اجتماعی را زخمی نکنیم!
آب؛ قربانی نگاه کوتاهمدت توسعهای
توسعه بدون «آموزش و پرورش» کارآمد، لنگ میماند
داستان پر فراز و نشیب راهاندازی یک خشکشویی آنلاین
بیکاران فنلاند حقوقبگیر میشوند!
برای مشاهده آرشیو هفته نامه آتیه نو کلیک نمایید